Selecteer een pagina

Over mezelf

Al jaren teken en schilder ik graag: stillevens, dierenportretten en illustraties. Mijn interesseveld is in al die tijd alleen maar breder geworden. Niet alleen qua onderwerpen maar ook het gebruik van materialen. Ik ben auto-didact en ga graag nieuwe uitdagingen aan.

Op deze site heb ik een selectie opgenomen van wat ik de afgelopen jaren heb gemaakt, dit kun je terugvinden in mijn portfolio. Ik maak de portretten in pastel, grafiet, sketch & wash techniek of olieverf. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en sfeer. Sommige eigen werken zijn te koop, maar je kunt ook je eigen portret bestellen.

Via mijn Facebook pagina of Instagram kun je volgen waar ik verder mee bezig ben en in mijn blog en nieuwsbrieven ga ik vanaf 2019 tips en ideeën delen. Alle kennis die ik in afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik graag delen met iedereen.

Portretten

Dierenportretten maak ik veel, in eerste instantie met pastel maar sinds 2012 ook in olieverf (op waterbasis). Ook andere onderwerpen pak ik graag op, maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar dingen uit de natuur. Om altijd te kunnen beschikken over (eigen) referentiemateriaal, fotografeer ik zo veel mogelijk.

Online

In 2004 ben ik het forum SchilderenEnzo begonnen: een laagdrempelig platform voor iedereen die op welke manier dan ook bezig is met tekenen of schilderen – beginner, amateur of (ver) gevorderd. Iedereen helpt elkaar. Via Facebook en de vele teken/schildergroepen, ben ik in ‘contact’ gekomen met allerlei mensen en kan hun verschillende werken, materialen en methodes bekijken. Daardoor ben ik ook met andere materialen gaan experimenteren en werken.

Volg AtelierBrigitte:

Ik ben Brigitte

Mijn naam is Brigitte Wijnbergen (1972) en ik vind het al jaren leuk om van alles op papier te zetten en lekker creatief bezig te zijn.

Ik ben vaak in een dierentuin te vinden om te schetsen (en kletsen) – tenminste… als er geen pandemie is 🙂

AtelierBrigitte in cijfers

Mijn teken- en schilderwerkzaamheden, uitgedrukt in cijfers.

Stand t/m 21 maart 2021

Aantal portretten in opdracht

Aantal schetssessies (dierentuin/modeltekenen)

Aantal eigen (vrij) werk

Aantal versleten puntenslijpers

Pin It on Pinterest